Dub 252011
 

0unknownname

Nejde o nic originálního, spíš o to, „co dům dal“ a po čem se přesto jen zapráší…Nemělo by to být ale pravidelné, spíš příležitostné.
     Uvaříme půl balíčku jáhel s máslem (množství dle libosti, dám asi tak jednu až dvě velké lžíce ghí, tedy přepuštěného másla- do tohoto konkrétně jsem dala ceněné z loňského května), a nesířenými či horkou vodou omytými a na aspoň hodinu namočenými (třeba do medoviny) rozinkami (asi 3 běžné balíčky- to je docela hodně, že?), přidám špetku keltské soli. Vše nechám vychladnout a smíchám se dvěma velkými lžícemi karobového prášku, sněhem z bílků a 3 žloutků od našich slepiček, jedním balíčkem strouhaného kokosu a asi 4 velkými lžícemi těsta na chleba (třeba špaldového). Vše rukama dobře promíchám v míse. V tomto případě jsem přidala i trošku domácí medoviny, jindy třeba přes noc namočené vlašské ořechy. Vymažu sádlem nebo přepuštěným máslem litinovou velkou pánev, nakypu to do ní (je to asi 3-4 cm tlusté), uhladím rukama či stěrkou na povrchu a 45 minut peču v troubě.  V létě bych přidala místo rozinek hrušky nebo švestky nebo-li slivky či jiné ovoce.

Unknownname

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove