Pro 042010
 

Imag0069

 

Američané, tedy obyvatelé USA říkají: na Jih od nás je Mexiko, Latinská Amerika. A mexické fazole?  Žádná velká věda.

Ingredience:

dva hrníčky bílých a červených fazolí

mořská sůl

syrovátka

cibules

chlebový kvásek

plátek slaniny

bobkový list

strouhaný sýr

lžička sladké sušené papriky

špetka čili

ghí nebo olivový olej

celozrnná rýže (nebo tortilly- pšničné placky)

kvašené zelí

rajčata nebo rajčatový protlak (bez cukru)

lžíce octa

Přes noc namočíme v syrovátce (pokud máme) fazole a na druhý den ji slijeme a několik hodin fazole do měkka povaříme v čerstvé vodě s bobkovým listem.  Ke konci , když se začíná vyvařovat voda, přidáme 3 lžíce chl. kvásku, vymačkáme struček česneku (ten raději dusím a vařím, neosmahuji ho jako cibuli, protože má tendenci se připalovat), přidáme rajčata nebo protlak a hrníček kysaného zelí, které můžeme, ale nemusíme také společně krátce povařit. Přisolíme, přidáme ocet a opepříme. Zvlášť osmažíme slaninu, do které přidáme cibuli a trochu olivového oleje, lžičku sladké papriky a špetku čili. Nakonec podáváme s doměkka uvařenou rýží a posypeme nastrouhaným sýrem. Mexičané to jedí s „tortillas“.

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove